Kraaienpootjes

Lachrimpels worden ook wel kraaienpootjes genoemd. Kraaienpootjes zijn het gevolg van verminderde elasticiteit en afname van onderhuids weefsel.
Deze kleine rimpels rond de ogen zien er een beetje uit als de poot van een kraai. Deze rimpels ontstaan onder de ogen en aan de buitenrand van de ogen en waaieren uit naar de zijkant. Gedurende het leven worden kraaienpootjes dieper en prominenter, waardoor ze vaak in verband worden gebracht met ouder worden.

De behandeling

Het moeilijke van de behandeling van kraaienpootjes is dat de balans zeer secuur is. Als je te veel Botox gebruikt kunnen wallen onder de ogen namelijk erger worden. Gebruik je te weinig, dan is de Botox te snel uitgewerkt. Door terughoudend te werk te gaan zorgen we voor een natuurlijk resultaat. Is het resultaat nog niet naar wens, dan kan bij een vervolg afspraak binnen 14 dagen zonder extra kosten, extra behandeld worden.

Bij de Botox behandeling van kraaienpootjes krijgt u een aantal kleine prikjes in de spier rondom de ogen. Hierbij voelt u nagenoeg niks en na de behandeling is het niet zichtbaar dat u behandeld bent. Het duurt vervolgens een aantal dagen voordat de lachrimpels onder en naast de ogen minder worden.

Na twee weken komt u terug voor controle en wordt u eventueel bijbehandeld. Voor de behandeling krijgt u altijd een uitgebreid consult waarbij we de voors en tegens bespreken van de behandeling van de kraaienpootjes. Vaak worden er meerdere zones (kraaienpootjes, fronsrimpel en/of voorhoofdsrimpels) tegelijk behandeld om de balans in het gezicht te behouden.