Voorhoofdsrimpels

Rimpels op het voorhoofd ontstaan door het veelvuldig optrekken van de wenkbrauwen. Hoe vaker je verbaasd kijkt of je wenkbrauwen optrekt, hoe meer lijntjes je krijgt en hoe dieper ze worden. Soms hebben voorhoofdsrimpels een andere oorzaak. De afname van onderhuids weefsel kan ertoe leiden dat de wenkbrauwen en oogleden naar beneden zakken waardoor de wenkbrauwen continu worden opgetrokken. Ook heeft de vorm van de schedel invloed op het ontstaan van lijntjes.

Verminderen van voorhoofdsrimpels met Botox

Voorhoofdslijntjes kunnen veroorzaakt worden door te sterke voorhoofdspieren. Vaak gebruik je deze (ongemerkt) bij inspanning, concentratie of zelfs in je slaap. Met behulp van Botox kunnen we de spierspanning laten afnemen. Dit geeft meer rust in het gelaat en cliƫnten ervaren dit dan ook als een ontspannend gevoel. Ook verminder, corrigeer en voorkom je de voorhoofdsrimpels.

Behandelen voorhoofdsrimpels met fillers

Soms kan een botox behandeling niet het gewenste resultaat geven. Dit omdat wij onze spieren in het gelaat nodig hebben voor behoud van de natuurlijke mimiek. Ook bestrijden wij met botox vaak het symptoom in plaats van de oorzaak. Als dit het geval is kunnen wij het volume herstellen met een hyaluronzuur filler, zonder dat het er onnatuurlijk uitziet.

Tijdens een gratis consult neem ik uitgebreid de tijd om verwachtingen te bespreken en een realistisch beeld te schetsen van de mogelijkheden.

In sommige gevallen is het advies om een combinatiebehandeling uit te voeren met fillers en botox. Botox om de spieren te laten ontspannen zodat deze minder kunnen samentrekken en fillers om de oppervlakkige lijntjes op te vullen.